Jesen je za mene puna romantike. Lišće šuška u svim nijansama narančasto žute boje i polagano pada sa drveća. Još uvijek nas grije pokaja zraka sunca, sve dok ne počnu oni hladni i magloviti dana sa kišom i vjetrom koji se uvlači pod kaput.
Ovo su moje najdraže juhe za hladne dane.
KREM JUHA OD BUNDEVE
Ovo su moje najdraže juhe za hladne dane.
KREM JUHA OD BUNDEVE
Sastojci:
1/2 kg očišćene bundeva (hokkaido, butternut..)
2 krumpira
1 luk
1 dcl vrhnja za kuhanje
voda, sol
Priprema:
Bundevu, krumpir i luk očistiti i izrezati, staviti u lonac i dodati vode toliko da prekrije sadržaj, posoliti i kuhati dok krumpir i bundeva nisu kuhani. Sve dobro smiksati sa štapnim mikserom, dodati vrhnje i kuhati još par minuta.
Mjere su okvirne.
KREM JUHA OD BROKULE
Sastojci:
1/2 kg očišćene brokule
2 krumpira
1 luk
1 dcl vrhnja za kuhanje
voda, sol
Priprema:
Brokulu, krumpir i luk staviti u lonac i dodati vode toliko da prekrije sadržaj, posoliti i kuhati dok krumpir i brokula nisu kuhani. Sve dobro smiksati sa štapnim mikserom, dodati vrhnje i kuhati još par minuta.
Mjere su okvirne.
Primjedbe
*hvala Anamarija
Hvala svima na divnim komentarima