Sastojci:
3 jaja
150 ml šećera
175 ml ulja
200 ml mlijeka
3 žlice džema od naranče
1 velika žlica ruma
300 ml oštrog brašna
1 prašak za pecivo
200 ml mljevenog rogača
1 žličica cimeta
Glazura:
150 g čokolade za kuhanje
100 ml slatkog vrhnja
2 žlice džema od naranče
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje, mlijeko, džem i rum. Brašno, rogač, cimet i prašak za pecivo promiješajte i lagano dodajte smjesi s jajima.
Smjesu izliti u kalup za torte promjera 26 cm kojem ste dno obložili pek papirom, a stranice premazali s malo ulja.
Pećnicu zagrijati na 180 - 200 C i peći cca 30 minuta, sve zavisi od pećnice. Provjeriti s čačkalicom da li je torta pečena.
Kad je torta pečena napravite glazuru. Otopite čokoladu, slatko vrhnje i džem na laganoj vatri. Kad se sve rastopi pričekajte da se glazura malo ohladi te prelite peko torte dok je još u kalupu.
Primjedbe