Torta od rogača i naranče


Sastojci:

3 jaja

150 ml šećera

175 ml ulja

200 ml mlijeka

3 žlice džema od naranče

1 velika žlica ruma

300 ml oštrog brašna

1 prašak za pecivo

200 ml mljevenog rogača

1 žličica cimeta

Glazura:

150 g čokolade za kuhanje

100 ml slatkog vrhnja

2 žlice džema od naranče

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje, mlijeko, džem i rum. Brašno, rogač, cimet i prašak za pecivo promiješajte i lagano dodajte smjesi s jajima. 

Smjesu izliti u kalup za torte promjera 26 cm kojem ste dno obložili pek papirom, a stranice premazali s malo ulja. 

Pećnicu zagrijati na 180 - 200 C i peći cca 30 minuta, sve zavisi od pećnice. Provjeriti s čačkalicom da li je torta pečena.

Kad je torta pečena napravite glazuru. Otopite čokoladu, slatko vrhnje i džem na laganoj vatri. Kad se sve rastopi pričekajte da se glazura malo ohladi te prelite peko torte dok je još u kalupu.

Primjedbe