Za mene nema divnijeg mirisa od mirisa pečenog peciva.
Sastojci:
5 dl mlijeka
1 dl vode
1 kg glatkog brašna
1 kockica kvasca
1 vrećica praška za pecivo
1 žlica šećera
1 jaje
2 žumanjka
1 žlica soli
2 dl ulja
1 maslac (250g)
jaje za premaz
sezamove sjemenke
malo soli
Priprema:
Dignuti kvasac u malo mlijeka, s žlicom šećera i brašna, zatim umiješati sve u brašno i zamijesiti od svih sastojaka glatko tijesto.
U tijesto polako dodavati 2 dl ulja, dok ga tijesto potpuno ne upije. Pustiti tijesto da se diže oko 1 sat. Podijeliti tijesto na 6 dijelova jednake veličine.
Na pobrašnjenoj dasci razvaljati svaki dio posebno, u obliku kruga, koji razrežemo na 8 dijelova, kao što se reže pizza.
Na svaki dio staviti komadić maslaca, zarolati u oblik kiflice ili pužića i sl.
Slagati na podmazani pleh, premazati razmućenim jajem, posuti sezamovim sjemenom i malo soli.
Peći na 180 °C, oko 25 min.
Primjedbe