Američka pita s breskvama


Prekopavajući po mojim starim receptima na Coolinarici pronašla sam ovu pitu na koju sam skroz zaboravila.

Tijesto:
400 g glatkog brašna 
150 g margarina 
1 žlica šećera 
8 žlica vode 
malo soli 
Nadjev:
8  većih bresaka 
100 g šećera 
2 žličice cimeta 
1 žlica krušnih mrvica
Posip:
1 dl šećera 
2 dl brašna 
100 g margarina
Priprema:
Od svih sastojaka umijesiti tijesto i omotati ga prozirnom folijom i staviti na 1/2 sata u frižider.
Za to vrijeme pripremiti nadjev tako da ogulite breskve i izrežete ih na kriške i pomiješate sa ostalim sastojcima.
Posip napraviti tako da izmiješate sve sastojke i dobijete mrvičastu smjesu.
Kalup za pite namastiti i posipati brašnom, razvaljati tijesto i staviti ga u kalup tako da viri iz njega. Staviti nadjev, te krajeve tijesta zafrknuti prema unutra. Odozgo posipati sa posipom.
Peći 50-60 min. na 200C.
Posluživanje:
Može se poslužiti mlaka uz sladoled od vanilije.




Primjedbe