Prekopavajući po mojim starim receptima na Coolinarici pronašla sam ovu pitu na koju sam skroz zaboravila.
Tijesto:
400 g glatkog brašna
150 g margarina
1 žlica šećera
8 žlica vode
malo soli
Nadjev:
8 većih bresaka
100 g šećera
2 žličice cimeta
1 žlica krušnih mrvica
Posip:
1 dl šećera
2 dl brašna
100 g margarina
Priprema:
Od svih sastojaka
umijesiti tijesto i omotati ga prozirnom folijom i staviti na 1/2 sata u
frižider.
Za to vrijeme
pripremiti nadjev tako da ogulite breskve i izrežete ih na kriške i pomiješate
sa ostalim sastojcima.
Posip napraviti
tako da izmiješate sve sastojke i dobijete mrvičastu smjesu.
Kalup za pite
namastiti i posipati brašnom, razvaljati tijesto i staviti ga u kalup tako da
viri iz njega. Staviti nadjev, te krajeve tijesta zafrknuti prema unutra.
Odozgo posipati sa posipom.
Peći 50-60 min.
na 200C.
Posluživanje:
Može se
poslužiti mlaka uz sladoled od vanilije.
Primjedbe