Ova torta je jako popularna na Coolinariki. Moram
priznati da je i mene oduševila svojom jednostavnošću i brzinom pripreme.
Tijesto:
250 g glatkog brašna
100 g šećera
1 paketić praška za pecivo
1 paketić vanilin šećera
80 g maslaca
1 jaje
2 žlice milerama
Krema:
1/2 l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
20 dag šećera
800 g milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
500 g smrznutog šumskog voća (ja koristim Ledo)
preljev za tortu
Priprema:
Od sastojaka za tijesto
umijesiti glatko tijesto. Zamotati ga u prozirnu foliju i ostaviti sat
vremena u frižideru. Kad se tijesto ohladilo razvaljati ga u obliku
kalupa za torte 26 cm, koji ste premazali maslacem i pobrašnili.
Od mlijeka, pudinga i šećera
skuhati kremu te u još vruću dodati mileram i dobro izmiksati. Kremu sipati na
tijesto te odozgo rasporediti zamrznuto šumsko voće. Staviti u zagrijanu
pećnicu na 170°C 70 minuta.
Tortu dobro ohladiti, najbolje
preko noći te ju preliti odozgo preljevom za torte (preljev napraviti prema
uputi na vrećici).
Primjedbe