Čokoladna torta s višnjama



Odličan spoj višnje i čokolade.

Biskvit:
140 g brašna (70 g glatkog + 70 g oštrog)
75 ml ulja
1 dl jogurta
0,6 dl mlijeka
1/2 vrećice pecilnog praška
1 vanili šećer
 2 jaja
150 g šećera
15 g kakaa
 
Preljev:
500 g ocijeđenih višanja iz kompota
500 ml soka od kompota višanja
4 pune žlice šećera
2 preljeva za torte (crvenog)
 
Krema:
 250 g krem sira
 250 ml slatkog vrhnja
 60 g šećera u prahu
 20 g kakaa
 1 kremfix/šlagfix
 2 vanilin šećera
 
Priprema:
Za biskvit miksati ulje i šećer, te dodavati jedno po jedno jaje. Dodati jogurt i mlijeko, a zatim lagano dodavati brašno, pecilni prašak i vanili šećer (koje ste prethodno zajedno pomiješali).
Smjesu sipati u kalup za torte promjera 26cm i peći u zagrijanoj pećnici na 200-180 C oko 20 min. Kad je biskvit pečen dobro ga ohladiti.
Na potpuno ohlađen biskvit posložiti ocijeđene višnje.
Preljev napraviti prema uputi na vrećici, te ostaviti da se ohladi nekih 10-15 min. uz povremeno miješanje. Kad se počne zgušnjavati preliti ga preko višanja i staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
Za kremu dobro izmiksati vrhnje sa šećerom i kremfixom, te mu dodati krem sir. Promiješati da se smjese sjedine i premazati preko višanja.
Tortu dobro ohladiti i prije posluživanja odozgo naribati tamnu čokoladu.
 
Izvorni recept
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Primjedbe

Autor Petra Kranjica rekao je…
Odlično izgleda.
Korisnik Anonimno rekao je…
Draga marija,
Zelela sam nesto da te pitam ali ne vidim tvoj kontakt mail na blogu.Ako imas malo vremena i volje javi mi se na :dubravkabelogrlic@gmail.com
Divna torta btw:)
Lep pozdrav sa Novog Zelanda
Dubravka