subota, 5. svibnja 2012.

Stracciatellina


Ova torta je jako popularna na coolinarici pa sam je i ja odlučila isprobati. Brza i jednostavna za pripremu.

Biskvit:
3 jaja
60 g brašna
60 g šećera
1/2 vrećice praška za pecivo
1 žlica gorkog kakaaa

Krema:
2 vrećice želatine
10 žlica vode
500 ml vrhnja za šlag
500 ml jogurta
200 g grubo naribane čokolade sa većim postotkom kakaa
2 šlagfixa
2 vanili šećera

Glazura:
100 g čokolade za kuhanje

Priprema:
Za biskvit žumanjke dobro izmiksati sa šećerom, dodati kakao, brašno i prašak za pecivo, te sve dobro promiješati. Od bjelanjaka istući čvrsti snijeg i lagano ga umiješati u prvu smjesu.  Smjesu izliti u okrugli kalup 26 cm i staviti peći 10 min. na 180 C.
Za kremu otopiti želatinu u vodi i ostaviti da nabubri. Za to vrijeme istući šlag sa vanili šećerom i šlagfixom.  Želatinu malo zagrijati na štednjaku da se otopi i dodati je u jogurt, a zatim dodati i ribanu čokoladu. Zajedno promiješati obje smjese i sve izliti na biskvit u kalup za tortu.
Ostaviti da se stegne preko noći.
Prije posluživanja odozgo naribati čokoladu ili je jednostavno otopiti i preliti preko torte.
izvorni recept


Broj komentara: 5:

What's for dessert? kaže...

Stracciatellu volim u svim oblicima, od jogurta i sladoleda pa do kolača. Već sam vidjela recept za ovu tortu, ali nisam ljubitelj želatine pa nikako da ju isprobam.

Miki kaže...

Pravila sam ovu tortu i bas mi se dopala, ali nekim degustatorima nije bila dovoljno slatka...

Gordana kaže...

Kakva divna torta. Nisam je nkad probala, ali kako izgleda moze samo biti i puno ukusna

Petra Kranjica kaže...

Zanimljivo izgleda. Baš ću probati, na Colinarici ima super recepata.

marnie1312 kaže...

Super izgleda, a po sastojcima ne moze biti lose. Probat cu prvom prilikom.