nedjelja, 20. svibnja 2012.

Crumble sa jabukama i zobenim pahuljicama



Brzinska poslastica kad vam se jede nešto slatko.




Sastojci:
100 g margarina
2-3 žlice šećera
1,5 dcl brašna
1,5 dc zobenih pahuljica

jabuke ili neko voće po želji

Priprema:
Posudu premazati maslacem i staviti izrezane jabuke na manje kockice koje po želji pošećeriti i posuti cimetom.
Od gore navedenih sastojaka napraviti mrvičasto tijesto i njime prekriti jabuke.
Peći na 225 C oko 15-20 minuta, dok se tijesto lagano zarumeni.
Poslužiti uz sojin umak od vanilije, puding ili sladoled prema želji.



Broj komentara: 6:

What's for dessert? kaže...

Uz zobene pahuljice u crumble obavezno stavim i orašaste plodove. Bude fenomenalno, neovisno s kojim voćem se radi. Po vrhu još malo sladoleda i gozba može početi.

tanja kaže...

Crumble kod mene uvijek može, odlično!:) S prelivom od pudinga nisam probala, ali vjerujem da bi mi se jako dopalo :)

Gordana kaže...

Crumble volim, brzo, lako, a dobro. Super izgleda.

Petra Kranjica kaže...

Volim crumble, sa malo sladoleda od vanilije savršen desert.

Maja kaže...

Crumble mi je omiljeni desert S jabukama zvuči odlično :)

Ivana kaže...

e ovako ih nisam probala .. sigurno hoću jako dobro izgleda
Šminkanje Osijek