Ovo mi je omiljeno tijesto za pizzu koje se brzo priprema po receptu Jamia Olivera.
Sastojci:
80 dkg brašna (60 dkg glatkog i 20 dkg oštrog)
1 i 1/2 vrećica suhog kvasca
žličica soli
žličica šećera
6 dcl mlake vode
Priprema:
Promiješati sve suhe sastojke i doliti vodu. Umijesiti tijesto, ako je premekano dodati brašna ili obrnuto.
Tijesto mora odstajati 15 min. taman dok pripremite ostale sastojke.
Ja tijesto podijelim na 5 dijelova. Oblikujem ih prema tepsiji veličine pećnice, tj. pola tepsije je jedna pizza a pola druga. (Dobije se 5 manjih pizza).
Ova pizza rađena je sa svim i svačim sos paradajz, origano, kukuruz, šunka u ovitku, panceta, buđola, luk i sir.
Ova pizza rađena je sa svim i svačim sos paradajz, origano, kukuruz, šunka u ovitku, panceta, buđola, luk i sir.
Primjedbe
Lijep pozdrav:)
Tamara, nečeš pogriješiti ako staviš kukuruz, daje odličan okus pizzi.