srijeda, 5. listopada 2011.

Tijesto za pizzu




Ovo mi je omiljeno tijesto za pizzu koje se brzo priprema po receptu Jamia Olivera.

Sastojci:
80 dkg brašna (60 dkg glatkog i 20 dkg oštrog)
1 i 1/2 vrećica suhog kvasca
žličica soli
žličica šećera
6 dcl mlake vode

Priprema:
Promiješati sve suhe sastojke i doliti vodu. Umijesiti tijesto, ako je premekano dodati brašna ili obrnuto.
Tijesto mora odstajati 15 min. taman dok pripremite ostale sastojke.                           
Ja tijesto podijelim na 5 dijelova. Oblikujem ih prema tepsiji veličine pećnice, tj. pola tepsije je jedna pizza a pola druga. (Dobije se 5 manjih pizza).
Ova pizza rađena je sa svim i svačim sos paradajz, origano, kukuruz, šunka u ovitku, panceta, buđola, luk i sir.










Broj komentara: 8:

Zondra Art kaže...

Obožavam pizzu i često je radim mojim klincezama! Hvala ti na odličnom receptu, isprobat ćemo ga!

Lijep pozdrav:)

Irena kaže...

Znam taj recept,imam ga negde zapisanog,ali ga nisam probala,ne znam zašto.Izgledaju odlično...

Maja kaže...

Divna ti je pizza!!!

Nina kaže...

imam svoje omiljeno tijesto za pizzu, ali uvijek volim probati novo tako da ću zabilježiti i ovaj recept kad dođe na red

Miki kaže...

Znam taj recept! :) I mi tako pravimo - stvarno je odlican! :)

tanja kaže...

Odlična pizza i super recept!

Tamara kaže...

nikada nisam stavila kukuruz na pizzu iako suprug voli te povrtne verzije!! ja volim domaću pizzu , pa makar samo sir i pasata!!

Marija kaže...

Hvala svima.
Tamara, nečeš pogriješiti ako staviš kukuruz, daje odličan okus pizzi.