četvrtak, 7. srpnja 2011.

Ljiljani sa tikvicama


Jedan brzinski recept za ove vruće dane kad vam se neda kuhati. Ovo je tjestenina koja podsjeća na ljiljane, ali može i bilo koja druga koja vam se nađe pri ruci.

Sastojci:
1/2 kg tjestenine
2 veće tikvice
3 režnja češnjaka
2,5 dcl vrhnja za kuhanje
4 žlice milerama
10 dkg šunke
sol, biber
parmezan

Priprema:
Na malo ulja kratko prepržiti na sitno izrezan češnjak i dodati ribane tikvice. Pirjati dok tikvice ne omekšaju, zatim dodati, šunku rezanu na trakice, vrhnje za kuhanje, mileram i sve skupa začiniti prema ukusu. Poklopiti i još malo prokuhati.
Dodati tjesteninu i promiješati da se sastojci prožmu.
Poslužiti posipano parmezanom.
Tko ne voli šunku može i bez nje.

Orginal recept

Broj komentara: 5:

Dzoli kaže...

Prvo sam mislila kad videh naslov da si stvarno spremala tikvice sa ljiljanima;)
Fino i brzo je ovo:)

Branka - byB kaže...

Brzo i fino, odličan recept baš za ljetne dane !
I ja sam kada sam pročitala naslov mislila da su pravi ljiljani u pitanju :)

Mary kaže...

Nasmijale ste me, ta tjestenina se stvarno zove ljiljani pa sam i ostavila takav naziv.

Mala kuharica Sandra kaže...

Jako ti to lijepo izgleda. Cesto radim tikvice sa cesnjakom, obozavamo ih. I obavezno koristim nerafinirano maslinovo ulje za pripremu, ukus je znatno potpuniji i bez sunke. Odlican i jednostavan recept!

tanja kaže...

Savršen obrok po ovim vrućinama... A moram priznati, pomislila sam i ja prvo na prave ljiljane u jelu ;)