srijeda, 23. ožujka 2011.

Torta od sira


Fino i kremasto.

Podloga:
25 dkg pettite beure keksi
10 dkg margarina

Krema:
60 dkg sirnog kremastog namaza
300 ml kiselog vrhnja
15 dkg šećera
1 dcl slatkog vrhnja
1 aroma vanilije (Dr. Oetker 2ml)
2 cijela jaja
3 žutanjka
korica od jednog limuna

Priprema:
Kekse sameljemi i stavimo u otopljeni margarin. U okrugli kalup stavimo masni papir i na to pripremljenu smjesu, pećemo u pećnici 5-10 min. na 180 C.
Sirni namaz, kiselo vrhnje i šećer dobro izmiksati i u to polagano dodavati uz stalno mješanje smjesu od jaja, slatkog vrhnja i arome vanilije. Na kraju izribati koricu limuna.
Kremu isipati na pećenu podlogu i sve zajedno peći na 150 C 1 sat.
Kad je pećena ostaviti je u otvorenoj pećnici još pola sata.

Dobro ohladiti.

3 komentara:

Andrea kaže...

Ovo je moja omiljena torta, a tvoja izgleda upravo onako kako je volim - kremasto. :)

tanja kaže...

Torta izgleda odlicno! Obozavam kremaste kolace!:)

Lijep pozdrav!

Maja kaže...

Predobro izgleda :)