četvrtak, 30. prosinca 2010.

Čokolješnjak kiflice

Sastojci:
30 dkg glatkog brašna
20 dkg mljevenih lješnjaka
10 dkg ribane čokolade
20 dkg margarina
5 dkg šećera
2 žutanjka

Glazura:
10 dkg čokolade
žlica ulja
malo mlijeka

Postupak:
Od sastojaka izraditi glatko tijesto i ostaviti ga u prozirnoj foliji na sat vremena u frižider. Kad se tijesto ohladilo promjesiti ga i oblikovati kiflice. Peći u zagrijanoj pećnici u tepsiji obloženoj masnim papirom na 180C cca 10-15 minuta, paziti da ne zagore.
Pećene kiflice umakati u glazuru i poslagati na masni papir da se glazura stisne.

2 komentara:

Anonimno kaže...

dali se za ovaj recept lješnjaci prepeku ili se obično samo samelju?

Marija kaže...

Nažalost tek sam sad vidjela pitanje, uglavnom idu obični lješnjaci.