ponedjeljak, 22. studenoga 2010.

Čokoladna pita


Tijesto:
25 dkg brašna
10 dkg šećera
12 dkg maslaca
5 žlica hladnog mlijeka
prstohvat soli

Čokoladna krema:
15 dkg čokolade sa većim udjelom kakaa
8 žlica kakaa u prahu (gorki)
14 dkg maslaca
4 jaja
15 dkg šećera
3 žlice meda
3 žlice kiselog vrhnja

Priprema:
Za tijesto sve sastojke umijesiti i razvaljati u obliku kruga. Staviti u namašćen oblik za pite, probosti ga par puta vilicom i peći na 180 C 15 minuta.
Za kremu na pari otopiti čokoladu, kakao i maslac.
Jaja dobro izraditi sa šećerom, zatim dodati med i vrhnje. Na kraju dodati rastopljenu čokoladu i dobro izmiješati.
Kremu izliti na tijesto i peći na 180 C 40 minuta. Kad je pita pečena otvoriti pećnicu i ostaviti je još malo unutra.

Posluživanje:
Pitu možete poslužiti mlaku ili hladnu, uz dodatak šlaga sa nekim kiselkastim pekmezom ili samu.

Nema komentara: