subota, 13. ožujka 2010.

Torta Capresa



Recept je preuzet sa bloga Vali voli torte uz male preinake.




Ovo je torta koja me oborila sa nogu, prepuna okusa i doživljaja jednom riječju prekrasan.


Sastojci:
25 dkg margarina za kreme
15 dkg tamne čokolade
3 dkg gorkog kakaa
1 vanili šećer
5 jaja
5 žlica tople vode
15 dkg šećera
30 dkg mljevenih lješnjaka

Priprema:
Na pari rastopiti margarin i čokoladu.
Žutanjke odvojiti od bjelanjaka. U žutanjke dodati vodu i izmiksati, a zatim dodati šećer i miksati dok ne dobijete finu teksturu. Dodati rastopljenu čokoladu, a zatim kakao u prahu, vanili šećer i lješnjake. Dobro promiješati. Od bjelanjaka istući snijeg i lagano žlicom umiješati u prvu smjesu.
Peći u zagrijanoj pećnici na 150 - 180 C 45 minuta.

Pri posluživanju posipati je sa šećerom u prahu.


Nema komentara: