Ja sam ovaj stollen radila za Božić, ali mislim da ću ga raditi ponovno za Uskrs. Uvijek mi je izgledao komplicirani za napraviti, ali ovaj recept je pravo otkriće. Fin, sočan i jednostavan za izradu.
Hvala betinni na sjajnom
receptu.
Sastojci:
600 g oštrog brašna
180 g šećera
300 g svježeg sira
3 jaja
1 prašak za
pecivo
1 žlica ruma
2 vanili šećera
prstohvat soli
Dodatak:
100 g kandirane narančine korice
100 g kandirane limunove korice
200 g oljuštenih badema
Posip:
100 g otopljenog maslaca
Šećer u prahu
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto i dodati
kandirane korice limuna i naranče. Bademe krupno nasjeckati i umiješati lagano u tijesto.
Tijesto podijeliti na dva dijela, deblje razvaljati , a
sredinu stanjiti te preklopiti kao knjigu.
Peći na 180-200C° 60 minuta na
pek papiru.
Vruće preliti sa otopljenim maslacem i obilato posipati
šećerom u prahu. Između štruca podići pek papir ispod kojeg stavite zarolanu alu foliju, kako bi štruce stisnuli da se ne rašire prilikom pečenja.
Primjedbe