Princes krafne

Nisam nikada radila princes krafne do danas. Naišla sam na recept na Instagramu i prezadovoljna sam kako su ispale i zato dijelim recept.
Tijesto:
250 ml vode
125 g maslaca
1 jušna žlica šećera
prstohvat soli
150 g glatkog brašna
4 jaja
Krema:
500 ml mlijeka
2 žumanjka
100 g šećera
2 vanilin šećera
4 jušna žlice gustina
100 g margarina za kreme
i još
200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Za tijesto staviti vodu, maslac, šećer i sol u posudu i pričekati da zakuha. Kad zakuha staviti sa strane i dodati brašno. Vratiti na vatru i dobro miješati par minuta da dobijete glatko tijesto. Tijesto treba biti mlako kad dodajete jedno po jedno jaje i neprestano miksate.
Kad je tijesto ujednačeno stavljate u vrećicu na koju ste stavili špricu. Tepsiju obložite pek papirom i istiskujete tijesto kružno. Pećnica mora biti zagrijana na 200C te ih pečete 20 minuta, a zatim smanjite na 180C i pečete još 15 minuta. Za vrijeme pečenja pećnicu ne smijete otvarati.
Za kremu razmutite žumanjke u malo mlijeka te dodate pola šećera i gustin. Ostalo mlijeko, šećer i vanilin šećer stavite da se kuha. Kad provrije dodate smjesu jaja i dobro miješate par minuta. U ohlađeno dodati margarin i dobro izraditi mikserom.
Filate na način da ohlađene krafne prerežete vodoravno, napunite sa kremom i odozgo stavite umućeno slatko vrhnje te poklopite gornjim dijelom krafne (ukoliko slatko vrhnje nije već zaslađeno dodajte šećera po ukusu).
Gotove princes krafne stavite u frižider na hlađenje par sati i prije posluživanja posipate šećerom u prahu.







Primjedbe