Američki kuglof

Ovo mi je jedan od dražih kuglofa sa okusom naranče i čokolade.

Tijesto:
6 jaja
200 ml šećera
200 ml ulja
100 ml soka od naranče
ribana korica naranče
500 ml oštrog brašna
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
Premaz:
pekmez od marelica ili naranča
Glazura:
150 g čokolade za kuhanje
50 ml mlijeka
1 žlica ulja
Priprema:
Za biskvit odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka umutiti čvrsti snijeg, a žutanjke prvo dobro umutiti sa šećerom, a zatim im dodavati sastojke po redu. Na kraju lagano kuhačom u tijesto dodati bjelanjke. Kalup za kuglof dobro nauljiti i pobrašniti te uliti tijesto. Kuglof peći u zagrijanoj pećnici na 200 C 15 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 150 C i peći još 35 minuta. Provjerite sa čačkalicom da li je kuglof pečen.
Pečeni kuglof ostaviti u kalupu da se do kraja ohladi te ga zatim izvaditi i premazati cijelog sa pekmezom.
Za glazuru otopiti čokoladu sa mlijekom i uljem te preliti preko kuglofa.
Recept sam pronašla na internetu te prilagodila količinu šećera i čokolade svom ukusu.


Primjedbe