Vrlo jednostavan kolač sa okusom kokosa i čokolade.
Biskvit:
6 jaja
15 žlica šećera
150 ml ulja
150 ml mlijeka
20 žlica oštrog brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice gorkog kakaa
Krema:
500 ml mlijeka
100 g šećera
6 žlica brašna
150 g kokosa
2 vanilin šećera
Glazura:
200 g čokolade za kuhanje
malo mlijeka
1 žlica ulja
Postupak:
Za biskvit dobro umutiti jaja sa šećerom te lagano dodati ulje, mlijeko i brašno promiješano sa praškom za pecivo. Smjesu podijeliti na dva dijela i u jedan staviti kakao. Tamni biskvit uliti u namašćenu tepsiju promjera 33x22 cm i peći u zagrijanoj pećnici na 200C cca 15 min.
Za to vrijeme skuhati kremu na način da se brašno, šećer i vanilin šećer umute sa malo hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijati te dodati pripremljenu smjesu. Kad je kuhana umiješa se kokos. Vruću kremu razmazati po tamnom biskvite te preliti sa žutim dijelom biskvita i ispeče do kraja cca 25 minuta na 200C.
Za glazuru otopiti čokoladu sa malo mlijeka i žlicom ulja te preliti preko toplog kolača.
Primjedbe