Schwarzwald torta


Ovo je modificirana Schwarzwald torta po mom ukusu.

Biskvit:
10 jaja
250 g šećera
2 vanilin šećer
150 g oštrog brašna
5 žlice ulja
50 g gorkog kakaa
pola čajne žličice praška za pecivo


Krema I:
500 ml slatkog vrhnja
400 g čokolade za kuhanje
1 staklenka kompota od višanja


Krema II:
200 ml slatkog vrhnja
šećer prema ukusu


Priprema:
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. Izmiksati žutanjke sa polovinom šećera i vanili šećerom dok ne budu pjenasti te dodati ulje.
Od bjelanjak napraviti snijeg u koji se dodaje druga polovina šećera.
Promiješati brašno, kakao i prašak za pecivo i to prosijati preko smjese od žumanjaka. Sve izmiksati. Dobit ćete čvrstu smjesu u koju dodajte trećinu bjelanjaka i miksajte mikserom. Osatak bjelanjaka umiješajte ručno u smjesu.
Smjesu uliti u kalup za torte 26 ili 28 cm.( ja sam pekla u 26) koji ste obložili pek paprom i premazali uljem.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 C oko 40 minuta, provjerite čačkalicom da li je biskvit pečen.
Nakon 10 minuta biskvit izvadite iz kalupa  stavite na rešetku da se dobro ohladi. Ohlađeni biskvit prerežite dva puta da dobijete tri kore.
Krema I -  zagrijati slatko vrhnje za šlag i u njemu rastopite čokoladu. Ostaviti da se ohladi (mora ostati u tekućem stanju)
Krema II - izmiksati slatko vrhnje u šlag sa dodatkom šećera po ukusu.
Slaganje:
U kalup staviti prvu koru, poprskati je sokom iz kompota od višnja, na to složiti pola višnja, preko staviti pola 1. krema (staviti u hladnjak na 10 min da se stisne) te premazati 2. kremom, onda staviti drugu koru, opet poprskati sokom, staviti ostatak višanja, premazati ostatkom 1. kreme i na kraju preklopiti trećom korom.
Tortu ostaviti u hladnjaku preko noći.

Izvaditi je iz kalup pa je ukrasiti sa tučenim slatkim vrhnjem.





Primjedbe