Kad vam ostane viška bjelanjaka i ne znate što s njima ovo je jedna od ideja za brzinsku poslasticu.
Sastojci:
2 bjelanjka
100 g šećera
2 vanilin šećera
150 g kokosa
50 g čokolade
malo mlijeka
Priprema:
Bjelanjke dobro umutiti sa šećerom i vanili šećerom. Lagano umiješati kokos.
Na pleh staviti papir za pečenje i sa žličicom oblikovati hrpice po želji.
Peći ih u zagrijanoj pećnici na 180C 10 minuta, odnosno dok ne počnu lagano primati boju.
Čokoladu rastopiti sa malo mlijeka te ju staviti u vrećicu na kojoj ste napravili malu rupicu kako bi mogli odozgo prošarati makrone.
Sastojci:
2 bjelanjka
100 g šećera
2 vanilin šećera
150 g kokosa
50 g čokolade
malo mlijeka
Priprema:
Bjelanjke dobro umutiti sa šećerom i vanili šećerom. Lagano umiješati kokos.
Na pleh staviti papir za pečenje i sa žličicom oblikovati hrpice po želji.
Peći ih u zagrijanoj pećnici na 180C 10 minuta, odnosno dok ne počnu lagano primati boju.
Čokoladu rastopiti sa malo mlijeka te ju staviti u vrećicu na kojoj ste napravili malu rupicu kako bi mogli odozgo prošarati makrone.
Primjedbe