Limun keksi


Divni keksi koji se tope u ustima.
























Sastojci:
300 g margarina
200 g šećera
1 vanili šećer
2 jaja
naribana korica dva limuna
malo soka od limuna
500 g glatkog brašna
1 čajna žličica praška za pecivo




Priprema:
Maslac sobne temperature dobro izmiksati sa šećerom i vanili šećerom, zatim dodati 2 jaja i još malo promiješati. U smjesu naribati koricu limuna i istisnuti malo soka.
Brašno prosijati i promiješati sa praškom za pecivo te dodati u smjesu maslaca.
Kad dobijete kompaktnu smjesu raditi loptice veličine oraha i slagati ih na pleh na koji ste stavili papir za pečenje. Ako se tijesto lijepi malo ruke pobrašniti brašnom da lakše oblikujete kuglice.
Između loptica ostaviti razmak jer će se keksi raširiti.
Sa čašom koja ima ravno dno malo pritisnuti kuglice da dobiju oblik kruga. Ako se tijesto lijepi dno čaše staviti u brašno.










Peći u zagrijanoj pećnici na 180 C otprilike 10 - 15 minuta (zavisi koliko su vam debeli keksi).
Pečene i ohlađene kolačiće po želji posipati šećerom u prahu.
Orginal recept
































Primjedbe