Kuglof sa bademima


Fini kuglof uz popodnevnu šalicu čaja ili kave.

Sastojci:
5 jaja
120 g šećera
1 vanili šećer
100 g mljevenih badema
50 g glatkog brašna
120 g pšenične krupice
1 čajna žličica pecilnog praška
ribana korica jednog limuna

Priprema:
1. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksati sa pola količine šećera. Žumanjke isto dobro izmiksati sa drugom polovicom šećera i vanili šećerom te ih lagano umiješati u bjelanjke.
2. U smjesu naribati koricu limuna.
3. Brašno, bademe, griz i pecilni prašak zajedno promiješati i malo pomalo umiješati u smjesu žumanjak i bjelanjaka.
4. Smjesu staviti u oblik za kuglof koji smo premazali maslacem i posipali krušnim mrvicama.
5. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C 35-40 minuta. Provjerite sa čačkalicom da li je kolač pečen.
6. Kuglof ostaviti u kalupu da se malo ohladi te ga potom izvaditi iz kalupa.
7. Posipati ga sa šećerom u prahu ili po želji sa otopljenom čokoladom.




Primjedbe