Rižoto od sipe






Sastojci:
1 kg neočišćenih sipa (očistiti)
2 veća crvena luka
3 režnja češnjaka
2-3 žlice koncentrata rajčice ili domaće salse od rajčice (prema ukusu)
1 dl bijelog vina
200 g riže (otprilike)
svježi list peršina
maslinovo ulje, sol, malo čili paprike
vruća voda za zalijevanje rižota
parmezan

Priprema:
Na maslinovom ulju pirjati crveni luk dok ne bude staklasti. Dodati očišćenu sipu narezanu na komadiće i naribani češnjak, propirjati. Zaliti sa vinom, dodati koncentrat rajčice ili domaću salsu, posoliti i dodati prema ukusu malo čili paprike u prahu.  Poklopiti i pirjati 15 - 20 minuta na umjerenoj temperaturi. Dodati rižu i zalijevati sa vodom po potrebi sve dok riža ne omekša. Kad je rižoto gotov umiješati sjeckani peršin.
Poslužiti uz ribani parmezan.









Primjedbe