Odličan spoj višnje i čokolade.
Biskvit:
140 g brašna (70 g glatkog + 70 g oštrog)
75 ml ulja
1 dl jogurta
0,6 dl mlijeka
1/2 vrećice pecilnog praška
1 vanili šećer
2 jaja
150 g šećera
15 g kakaa
Preljev:
500 g ocijeđenih višanja iz kompota
500 ml soka od kompota višanja
4 pune žlice šećera
2 preljeva za torte (crvenog)
Krema:
250 g krem sira
250 ml slatkog vrhnja
60 g šećera u prahu
20 g kakaa
1 kremfix/šlagfix
2 vanilin šećera
Priprema:
Za biskvit miksati ulje i šećer, te dodavati jedno po jedno jaje. Dodati jogurt i mlijeko, a zatim lagano dodavati brašno, pecilni prašak i vanili šećer (koje ste prethodno zajedno pomiješali).
Smjesu sipati u kalup za torte promjera 26cm i peći u zagrijanoj pećnici na 200-180 C oko 20 min. Kad je biskvit pečen dobro ga ohladiti.
Na potpuno ohlađen biskvit posložiti ocijeđene višnje.
Preljev napraviti prema uputi na vrećici, te ostaviti da se ohladi nekih 10-15 min. uz povremeno miješanje. Kad se počne zgušnjavati preliti ga preko višanja i staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
Za kremu dobro izmiksati vrhnje sa šećerom i kremfixom, te mu dodati krem sir. Promiješati da se smjese sjedine i premazati preko višanja.
Tortu dobro ohladiti i prije posluživanja odozgo naribati tamnu čokoladu.
Izvorni recept
Primjedbe
Zelela sam nesto da te pitam ali ne vidim tvoj kontakt mail na blogu.Ako imas malo vremena i volje javi mi se na :dubravkabelogrlic@gmail.com
Divna torta btw:)
Lep pozdrav sa Novog Zelanda
Dubravka