Ova torta je jako popularna na coolinarici pa sam je i ja odlučila isprobati. Brza i jednostavna za pripremu.
Biskvit:
3 jaja
60 g brašna
60 g šećera
1/2 vrećice praška za pecivo
1 žlica gorkog kakaaa
Krema:
2 vrećice želatine
10 žlica vode
500 ml vrhnja za šlag
500 ml jogurta
200 g grubo naribane čokolade sa većim postotkom kakaa
2 šlagfixa
2 vanili šećera
Glazura:
100 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Za biskvit žumanjke dobro izmiksati sa šećerom, dodati kakao, brašno i prašak za pecivo, te sve dobro promiješati. Od bjelanjaka istući čvrsti snijeg i lagano ga umiješati u prvu smjesu. Smjesu izliti u okrugli kalup 26 cm i staviti peći 10 min. na 180 C.
Za kremu otopiti želatinu u vodi i ostaviti da nabubri. Za to vrijeme istući šlag sa vanili šećerom i šlagfixom. Želatinu malo zagrijati na štednjaku da se otopi i dodati je u jogurt, a zatim dodati i ribanu čokoladu. Zajedno promiješati obje smjese i sve izliti na biskvit u kalup za tortu.
Ostaviti da se stegne preko noći.
Prije posluživanja odozgo naribati čokoladu ili je jednostavno otopiti i preliti preko torte.
izvorni recept
Primjedbe