Ovo možda neće biti klasična meksička tortilja punjena sa jako začinjenim nadjevom, jer izbjegavam previše ljuto zbog klinaca, ali tko voli ljuto uvijek se mogu dodati chilli papričice.
Sastojci:
1 zelena paprika
1 crvena paprika
500 g pilećih prsa izrezanih na sitne kockice
2 luka
1 konzerva crvenog graha
1 konzerva kukuruza
sos paradajz
3 žlice kiselo vrhnje
sol, papar, chilli
Dodaci:
naribani sir
zelena salata
Priprema:
U jednoj posudi pirjati jedan luk sa mesom, a u drugoj drugi luk sa paprikama izrezanim na štapiće. Kad su obje smjese zgotovljene povrće staviti u meso, te dodati grah, kukuruz i sos paradajz prema ukusu.
Sve lagano promiješati, dodati umućeno kiselo vrhnje te pustiti da se malo prokuha i na kraju začiniti sa soli, paprom i chilliem po ukusu.
Time puniti tortilje, zatim po nadjevu posipati ribani topivi sir i zelenu salatu izrezanu na rezance.
Ja sam ovdje radila palačinke od kukuruznog i pšeničnog brašna (klasična smjesa za palačinke samo se doda 1/2 pšeničnog, a 1/2 kukuruznog brašna i malo soli)
Recept sam pronašla na internetu.
Primjedbe
Divno izgledaju!