Ovaj kolač radila sam puno puta sa klasičnim sastojcima, odlučila sam neke sastojke zamijeniti i ispao je odličan.
Sastojci:
2 jaja
10 dkg agava sirupa
10 dkg meda (livada, bagrem)
25 dkg oštrog brašna
2,5 dcl zobenog mlijeka
2 dcl ulja
1 pecilni prašak
5 dkg gorkog kakaa
Preljev:
pekmez od marelica
malo vode
Glazura:
15 dkg tamne čokolade (50% kakaa)
malo zobenog mlijeka
žlica ulja
Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjka. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i staviti sa strane, a u žumanjke stavljati sastojke po redu i miješati s mikserom. Na kraju lagano žlicom umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu istresti u pobrašnjenu tepsiju i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 C cca 20 minuta (provjeriti čačkalicom).
Na topli kolač staviti pekmez razrijeđen sa malo vode i na to glazuru od čokolade.
Primjedbe
Pozdrav! :)