Odlična torta puna okusa prženih lješnjaka.
Biskvit:
1 dcl šećera
2 dcl oštrog brašna
2 dcl mekoga brašna
1 pecilni prašak
1 dcl kakaoa
2 jaja
2 dcl mlijeka
1 dcl ulja
2 žličice arome vanilije
1 dcl kljucale vode
Krema:
400g nutelle
500 g mascarponea
250 g poprzenih ljesnjaka
Priprema:
Za biskvit pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli. Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, a kad se sjedine, miksati 2 minute. Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama. Peći na 175 C cca 40-45 minuta (provjeriti čačkalicom).
Ohlađen biskvit prerezati na pola.
Za kremu izmiksati mascarpone i nutellu. Pola lješnjaka samljeti, a pola isjeckati nožem na komadiće i umješati u kremu (pola šake isjeckanih lješnjaka ostaviti sa strane za posipanje torte).
Donju koru premazati polovicom kremom, preklopiti biskvitom i premazai ostatkom kreme. Tortu posuti sjeckanim lješnjacima.
Dobro je ohladiti u frižideru.
Orginal recept.
Primjedbe