Kad vam ostane ječma od ručka predlažem ove fine i hrskave popečke
Sastojci:
2 mrkve
kuhani ječam
sitne zobene pahuljice
sol
sezam
Priprema:
Kuhani ječam pomiješati sa namočenim i ocijeđenim sitnim zobenim pahuljicama i ribanom mrkvom dok se ne dobije kompaktna smjesa.
Posoliti po ukusu.
(Ja sve radim od oka tako da nemam točne mjere, glavno je da smjesa bude pogodna za oblikovanje).
Oblikovati popečke, te ih uvaljati u sezam i prepržiti na vrućem ulju sa jedne i druge strane dok ne porumene.
Poslužiti uz sezonsku salatu.
Posoliti po ukusu.
(Ja sve radim od oka tako da nemam točne mjere, glavno je da smjesa bude pogodna za oblikovanje).
Oblikovati popečke, te ih uvaljati u sezam i prepržiti na vrućem ulju sa jedne i druge strane dok ne porumene.
Poslužiti uz sezonsku salatu.
Primjedbe