Ah te jagode.
Biskvit:
2 jaja
20 dkg brašna oštrog
10 dkg šećera
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
1/2 prašaka za pecivo
1 vanili šećer
Krema:
3 dcl mlijeka
3 žlice šećera
1 puding od vanilije
10 dkg margarina za kreme
1/2 kg jagoda
2 dcl slatkog vrhnja
Priprema:
Za biskvit žumanjke dobro izraditi sa šećerom, dodati ulje, mlijeko, vanili šećer, brašno i pecilni prašak.
Od bjelanjak istući čvrsti snijeg i umiješati ih u prvu smjesu.
Smjesu uliti u manju tepsiju (pola od pećnice) i peći na 200C cca 20 minuta.
Skuhati puding, ohladiti ga i umiješati margarin.
Kad je biskvit hladan premazati ga kremom, zatim poslagati jagode koje ste izrezali na ploške i na kraju prekriti sa tučenim slatkim vrhnjem.
Dobro ohladiti u frižideru
Primjedbe