Brzinska rolada

Ovo je jedna brzinska rolada kad vam se jede nešto slatko, a ne da vam se peći neki komplicirani kolač.

Biskvit:
5 jaja
10 dkg šećera
3 žlice vode
12 dkg oštrog brašna
limunova korica

Nadjev:
pekmez po izboru (šljiva, višnja, marelica..)

Priprema:
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i postepeno dodavati šećer i vodu. Kad se šećer otopi lagano umiješati žumanjke, brašno i limunovu koricu.
Na lim veličine pećnice staviti pek papir (obavezno) i po njemu rasporediti biskvit.
Peći u zagrijanoj pećnici cca 15 min. na 200 C.
Vrući biskvit zajedno sa pek papirom zarolati u roladu i pričekati da se ohladi.
Odrolati ga, skinuti pek papir i filati pekmezom po želji (ja sam ovaj put stavila od šljiva) i ponovno zarolati.

Primjedbe

Autor Andrea rekao je…
Jako voilm ovakve jednostavne rolede, a tvoja izgleda vrlo privlačno!

Sretan Uskrs tebi i tvojima. :)
Autor Marija rekao je…
Hvala Andrea