Fino i kremasto.
Podloga:
25 dkg pettite beure keksi
10 dkg margarina
Krema:
60 dkg sirnog kremastog namaza
300 ml kiselog vrhnja
15 dkg šećera
1 dcl slatkog vrhnja
1 aroma vanilije (Dr. Oetker 2ml)
2 cijela jaja
3 žutanjka
korica od jednog limuna
Priprema:
Kekse sameljemi i stavimo u otopljeni margarin. U okrugli kalup stavimo masni papir i na to pripremljenu smjesu, pećemo u pećnici 5-10 min. na 180 C.
Sirni namaz, kiselo vrhnje i šećer dobro izmiksati i u to polagano dodavati uz stalno mješanje smjesu od jaja, slatkog vrhnja i arome vanilije. Na kraju izribati koricu limuna.
Kremu isipati na pećenu podlogu i sve zajedno peći na 150 C 1 sat.
Kad je pećena ostaviti je u otvorenoj pećnici još pola sata.
Dobro ohladiti.
Primjedbe
Lijep pozdrav!