Ovo mjesečna tema sa bloga Ajme koliko nas je je vino, a domaćica je Tina s bloga Tinas cookings .
Ovo je moj doprinos.
LIČKE ŠNICLE
Sastojci:
6 telećih šnicla (može i svinjetina)
Pećene šnicle posložiti u tepsiju, preliti ih mješavinom vina, češnjaka i peršina (vino razrijediti vodom po potrebi, tko ne voli vino može se zamjeniti sa kuhanom juhom).
Prekriti sa folijom i peći oko 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 C. Pred kraj otkriti foliju.
Ovo je moj doprinos.
LIČKE ŠNICLE
Sastojci:
6 telećih šnicla (može i svinjetina)
jaja, sol, brašno, krušne mrvice
2 dcl bijelog vina
1/2glavice češnjaka
peršin
Priprema:
Šnicle posoliti, potući, te uvaljati u brašno, jaja i mrvice.
Ispeći ih na tavici na ulju. (Kao pohano meso).
Za to vrijeme izrezati češnjak i peršin na sitno. Pećene šnicle posložiti u tepsiju, preliti ih mješavinom vina, češnjaka i peršina (vino razrijediti vodom po potrebi, tko ne voli vino može se zamjeniti sa kuhanom juhom).
Prekriti sa folijom i peći oko 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 C. Pred kraj otkriti foliju.
Poslužiti uz pire krumpir i zelenu salatu.
Primjedbe