Torta "Ala za poludit"


Ovu sam tortu radila po ovom  receptu, ali uz male izmjene.

Tijesto:
300 g brašna
200 g maslaca
100 g šećera
1 žumanjak
malo soli
1 žlica ruma
korica od limuna

Krema:
1/2 l vrhnja za šlag
1 čašica (180g) kiselog vrhnja
1 vanili šećer
1 vrećica kremfixa
konzerva kompota od bresaka

Priprema:
Od gore navedenih sastojaka umijesiti glatko tijesto i ostaviti ga u hladnjaku na 1/2 sata.
Razvaljati ga u krug i staviti u kalup za torte promjera 26 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 200C 15 - 20 minuta dok tijesto ne porumeni.
Za kremu umutit šlag sa vanili šećerom do pola, dodati kremfiks i kiselo vrhnje i umutiti do kraja.
Na ohlađeno tijesto staviti pola kreme, poslagati breskve izrezane na ploške i premazati drugom polovicom kreme.
Dobro ohladiti u frižideru i posipati kakaom.

Primjedbe