Lazanje s brokulom

Sastojci:

1 veća brokula 

500 g  kora za lazanje (svježih)

ribani sir cheddar

bešamel umak

sol

Priprema:

Brokulu odvojiti na cvijetiće te je skuhati u vodi, kad je kuhana usitniti je sa žlicom da nisu preveliki komadi.

Za to vrijeme pripremiti bešamel umak. Na malo ulja staviti oštro brašno (2 žlice) i popržiti ga, dodati mlijeko (500 ml), posoliti i naribati muškatni oraščić. Ja uvijek radim bešamel otprilike te dodajem malo po malo mlijeko, sve dok ne dobijem željenu gustoću. 

Tepsiju premazati maslacem, staviti malo bešamela te krenuti sa slaganjem. Red kora, par žlica bešamela, brokula, ribani sir i tako sve dok ne potrošite kore. Lazanje izrezati prije pečenja te ih zaliti s ostatkom bešamela te posipati sa sirom.

Peći u zagrijanoj pećnici na 200 - 220 C cca 30 minuta. 





Primjedbe