Stollen







Ja sam ovaj stollen radila za Božić, ali mislim da ću ga raditi ponovno za Uskrs. Uvijek mi je izgledao komplicirani za napraviti, ali ovaj recept je pravo otkriće. Fin, sočan i jednostavan za izradu.


Hvala betinni na sjajnom receptu.

Sastojci:
600 g  oštrog brašna  
250 g  maslaca  
180 g šećera  
300 g  svježeg sira 
3  jaja  
1  prašak za pecivo  
1 žlica ruma 
2  vanili šećera
prstohvat soli
Dodatak:
100 g kandirane narančine korice
100 g kandirane limunove korice
200 g oljuštenih badema
Posip:
100 g otopljenog maslaca
Šećer u prahu
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto i dodati kandirane korice limuna i naranče. Bademe krupno nasjeckati  i umiješati lagano u tijesto.
Tijesto podijeliti na dva dijela, deblje razvaljati , a sredinu stanjiti te preklopiti kao knjigu.
Peći na 180-200C° 60 minuta na pek papiru.
Vruće preliti sa otopljenim maslacem i obilato posipati šećerom u prahu. Između štruca podići pek papir ispod kojeg stavite zarolanu alu foliju, kako bi štruce stisnuli da se ne rašire prilikom pečenja.












Primjedbe