Ovo je za mene najbolja torta od kestena. 
Biskvit:
6  bjelanjaka   
100 g šećera   
1  vanilin šećer   
3 žlice  glatkog brašna  
150 g  mljevenih oraha   
3 žlice  krušnih mrvica   
1  prašak za pecivo   
Krema:
700 ml  mlijeka   
6 žumanjaka   
3  vanilin šećera   
7 žlica  šećera  
20 g  mljevene želatine /dvije
vrećice/  
500 ml  slatkog vrhnja   
500 g  kesten pirea (Ledo)
Priprema:
Za biskvit bjelanjak
umutiti na pola te mu dodati šećer i vanilin šećer. Ostale sastojke ručno jedan
po jedan umutiti u bjelanjke.
U kalup za torte promjera 30 cm na dno staviti pek papir
i namazati uljem. Izliti biskvit i peći u zagrijanoj pećnici 10-15 minuta na
180 – 200° C.
Za kremu žumanjke umutiti
sa šećerom i vanilin šećerom te kuhati u mlijeku dok ne proključaju i odmah
maknuti sa vatre da se ne stvore grudice.
Želatinu razmutiti u vodi prema uputi na vrećici (ukoliko
nemate uputu rastopiti je u 7 žlica hladne vode i pričekati 10 minuta) i
staviti je u žumanjke te promiješati da se rastopi.
Kremu staviti da se ohladi. Hladnu kremu podijeliti u dva
jednaka dijela. U jedan dio staviti izmućeno slatko vrhnje, a u drugi dio
kesten pire.
Ukoliko
koristite već zaslađeni kesten pire i slatko vrhnje nije potrebno dodavati
šećer u kremu.
Na ohlađeni biskvit staviti prvo kremu od kestena, a
zatim bijelu kremu (kremu stavljati kad ste stavili obruč za torte).
Ostaviti preko noći u frižideru da se stisne i dobro
ohladi. 

Primjedbe