Lambada torta

Ne znam zašto se ovaj kolač zove lambada, ali sjećam se da je bio popularan 90-tih godina. Bilo je krajnje vrijem da skinem prašinu s njega i ponovno ga napravim.
Biskvit:
4 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
100 g oštrog brašna
1 žličica praška za pecivo
Žuta krema:
1 l soka od naranče (100% iz tetrapaka)
10 žlica šećera
3 pudinga od vanilije
Bijela krema:
500 ml mlijeka
70 g gustina
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
malo ruma
300 ml slatkog vrhnja
Preljev:
200 g čokolade za kuhanje
50 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Za biskvit jaja dobro umutiti sa šećerom i vanilin šećerom te uz lagano miješanje dodavati brašno promiješano sa praškom za pecivo. Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici u okruglom kalupu promjera 28cm na 180C 12-15 minuta. Provjeriti sa čačkalicom da li je pečen.
Kad je biskvit skoro hladan krenite na kuhanje žute kreme.
Za žutu kremu 700 ml soka i šećer staviti na štednjak da se grije, a u ostatku dobro razmutiti prašak za puding. Kad je sok došao do vrenja dodati mu puding i miješati par minuta da se skuha. Vruću kremu preliti preko biskvita. Ostaviti da se dobro ohladi. Stavite je u hladnjak na sat vremena.
Za bijelu kremu umutiti gustin sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka sa šećerom i vanilin šećerom staviti na štednjak te kad je mlijeko uzavrelo dodati mu gustin i miješajte dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodati umućeno slatko vrhnje i malo ruma te premazati preko ohlađene žute kreme. (Ukoliko koristite nezaslađeno slatko vrhnje povećajte količinu šećera).
Za glazuru otopiti čokoladu sa slatkim vrhnjem i prelite preko kolača.
Kolač ostavite preko noći da se dobro ohladi.



Primjedbe