Dunavski valovi



Jedan stari kolač koji nikako da dođe na red za ponovnu pripremu. Odličan spoj višanja, čokolade i vanilije.
Biskvit:
4 jaja
200 ml šećera
200 ml ulja
200 ml mlijeka
400 ml oštrog brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice gorkog kakaa
1 teglica kompota od višanja
Krema:
600 ml mlijeka
2 praška za puding od vanilije
1 vanilin šećer
50 g šećera
100 g margarina za kreme
Glazura:
200 g čokolade za kuhanje
malo mlijeka
1 žlica ulja
Priprema:
Za biskvit jaja dobro umutiti sa šećerom te im dodati ulje i mlijeko. Brašno promiješati sa praškom za pecivo i pomalo dodavati u smjesu uz lagano miješanje.
Biskvit podijeliti na dva dijela i u jedan dio staviti kakao.
U namašćen lim 22x33 cm uliti žutu smjesu, a zatim na nju lagano ravnomjerno rasporediti tamnu smjesu. Višnje iz kompota ocijediti od soka i rasporediti po smjesi.
Peći u zagrijanoj tepsiji na 180-200C cca 30 minuta. Provjerite sa čačkalicom da li je biskvit pečen.
Za kremu prašak za puding promiješajte sa šećerom i vanilin šećer te dodajte malo hladnog mlijeka da dobijete tekuću smjesu. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja te dodajte pripremljenu smjesu i kuhajte par minuta uz stalno miješanje. U ohlađenu kremu dodajte margarin i dobro ga izradite.
Kremu razmazati po ohlađenom kolaču.
Za glazuru otopiti čokoladu sa mlijekom i žlicom ulja te razmazati po kremi.
Kolač ostaviti u frižideru da se dobro ohladi, najbolje preko noći.






Primjedbe