Torta od sira

Ovo mi je jedna od dražih torta od sira. Odlučila sam isprobati Tamarin recept za malo drugačiji cheesecake i od tada ga radim redovito.

Podloga:
250 g integralnih kesa (možete koristiti i neke druge po želji)
100 g rastopljenog maslaca
Krema:
500 g svježeg sira
150 g šećera
1 vanilin šećer
1 žličica arome vanilije
1 jaje
2 žumanjka
1 vrećica pudinga od vanilije (40g)
1 vrećica želatine (10 g)
100 ml ulja
500 ml mlijeka
Premaz:
400 g kiselog vrhnja
3 žlice šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Samljeti kekse i promiješati ih sa rastopljenim maslace. Kalup za torte 26cm obložiti pek papirom odozdo i utisnuti kekse. Staviti ih peći u zagrijanu pećnicu na 200C na 5 minuta.
Za kremu svježi sir dobro izraditi sa šećerom i vanili šećerom te dodavati sastojke po redu. Želatinu i puding nemojte prethodno rastapati, samo dodajte izravno u smjesu. Dobivenu kremu izliti na podlogu od keksa i peći na 180C cca 40-50 minuta zavisi od pećnice.
Za premaz izmiksati kiselo vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom te izliti na vrući kolač i vratit u ugašenu pećnicu na 10 minuta.
Kolač dobro rashladiti preko noći u hladnjaku.

Primjedbe