Miješani kruh

 
Ovo je recept za vrlo jednostavan kruh.


Sastojci:
500 ml crnog ili polubijelog brašna
500 ml integralnog pšeničnog brašna
1/2 ili 1 žlica soli (po ukusu)
1 žlica šećera
1 žlica suhog kvasca
3 žlice maslinovog ulja
500 ml mlake vode
Priprema:
U posudi promiješati suhe sastojke, dodati ulje i vodu i sve dobro umijesiti mikserom sa nastavkom za tijesto. Ukoliko vam se čini da je tijesto pretvrdo dodati još malo vode ili brašna ako je premekan.
Gotovo tijesto premazati sa maslinovim uljem i prebaciti u kalup za pečenje kruha koji ste prije obložili papirom za pečenje. Kruh odozgo par puta zarezati te pokriti i ostavit da se diže.
Sol možete smanjiti po želji, sve ovisi o ukusu. Umjesto integralnog pšeničnog brašna možete dodati po želji neko drugo integralno brašno.
Dignuti kruh peći u zagrijanoj pećnici na 200C oko 40 minuta, zavisi od pećnice.
Izvaditi ga iz kalupa i još vrućeg premazati odozgo sa maslacem te ga prebaciti na rešetku da se ohladi.












Primjedbe