Crvenkapica


Ovo je jedan stari recept i odlučila sam ga raditi za doček 2018. godine.
Uz ovaj recept želim vam svima sretnu i uspješnu Novu Godinu!!

Biskvit:
4 jaja
2 dl šećera
2 dl jogurta
1 dl mlijeka
4 dl oštrog brašna
1 pecilni prašak

1 žlica gorkog kakaa
1 kompot od višanja

Krema:
500 g svježeg posnog sira
7 žlica šećera
3 vanilin šećera
2 dl slatkog vrhnja

Preljev:
1 preljev za torte
sok iz kompota od višanja
voda


Jaja dobro umutimo sa šećerom, dodamo im jogurt i mlijeko. Brašno i pecilni prašak promiješamo i lagano ga dodajemo malo pomalo u smjesu sa jajima.
Biskvit podijelimo na dva jednaka dijela te u jedan dio dodamo 1 žlicu gorkog kakaa.

Žuti biskvit staviti peći u kalup za torte promjera 28 cm kojem smo prethodno dno obložili papirom za pečenje, a stranicu premazali sa maslacem. Peći ga 10 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 C.
Na žuti biskvit staviti ocijeđene višnje iz kompota i prekriti ih smeđim biskvitom. Peći još 15 - 20 minuta (provjerite čačkalicom da li je biskvit pečen).

Za kremu dobro izraditi sir, šećer i vanilin šećer da dobijete kremastu strukturu i umiješati tučeno slatko vrhnje.
Kremu staviti na ohlađeni biskvit.

Preljev napraviti prema uputi na vrećici koristeći sok iz kompota i vodu po potrebi te preliti odozgo po kolaču.
Staviti u hladnjak preko noći.
Kolač možete raditi i u pravokutnoj tepsiji.


Primjedbe