Bečke kocke















Odličan čokoladni kolač za utjehu.


Sastojci:
5 većih jaja
6 žlica šećera u prahu
100 ml ulja
100 ml mlijeka
6 žlica oštrog brašna
1/2 pecilnog praška
3 žlice kakaa

Krema:
1/2 l vrhnja za šlag nezaslađenog
300 g čokolade sa većim postotkom kakaa

Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke dobro umutiti sa šećerom, dodati ulje i mlijeko, a zatim brašno, kakao i pecilni prašak. Od bjelanjaka umutiti čvrsti snijeg te ga lagano dodavati prvoj smjesi.
Smjesu uliti u nauljenu i pobrašnjenu tepsiju. Peći u zagrijanoj tepsiji na 200C 15-20 minuta.
Za kremu u vrhnje dodati natrganu čokoladu i zagrijavati dok se čokolada ne otopi.
Preliti po toplom biskvitu koji prethodno lagano prošarajte čačkalicom da se krema bolje upije.
Kolač dobro ohladite da se krema stisne.







Primjedbe