nedjelja, 5. veljače 2012.

Tortilje punjene piletinom

Ovo možda neće biti klasična meksička tortilja  punjena sa jako začinjenim nadjevom, jer izbjegavam previše ljuto zbog klinaca, ali tko voli ljuto uvijek se mogu dodati chilli papričice.




Sastojci:
1 zelena paprika
1 crvena paprika
500 g pilećih prsa izrezanih na sitne kockice
2 luka
1 konzerva crvenog graha
1 konzerva kukuruza
sos paradajz
3 žlice kiselo vrhnje
sol, papar, chilli

Dodaci:
naribani sir
zelena salata

Priprema:
U jednoj posudi pirjati jedan luk sa mesom, a u drugoj drugi luk sa paprikama izrezanim na štapiće. Kad su obje smjese zgotovljene povrće staviti u meso, te dodati grah, kukuruz i sos paradajz prema ukusu.
Sve lagano promiješati, dodati umućeno kiselo vrhnje te pustiti da se malo prokuha i na kraju začiniti sa soli, paprom i chilliem po ukusu.
Time puniti tortilje, zatim po nadjevu posipati ribani topivi sir i zelenu salatu izrezanu na rezance.



Ja sam ovdje radila palačinke od kukuruznog i pšeničnog brašna (klasična smjesa za palačinke samo se doda 1/2 pšeničnog, a 1/2 kukuruznog brašna i malo soli)

Recept sam pronašla na internetu.


Broj komentara: 6:

Gordana kaže...

Dobar recept, lijepo izgleda.

Petra Kranjica kaže...

Jako fino izgleda.

Katja kaže...

Svidja mi se bas sto nije klasicna, jer testo uz piletinu uvek ide dobro. :)

Maja kaže...

Jaaako dobar recept! Prije nikad nisam bila za Meksičku hranu, ali u zadnje dvije-tri godine, suprug i ja imam povremeno svoje meksičke dane :)
Divno izgledaju!

Just Cake Girl kaže...

Ovo mi je je jedno od najdražih jela ikad :))

Just Cake Girl kaže...

Ovo mi je je jedno od najdražih jela ikad :))