ponedjeljak, 23. siječnja 2012.

Ajme koliko nas je - Tamara višnje


Ovo mjesečna tema sa bloga Ajme koliko nas je su višnje, a domaćica je Tamara sa predivnog bloga Bit my cake.
Ovo je moj doprinos.

 



Jedna prefina tortica osvježavajuća i brza za pripremu.

Brzinska torta od višnja i mascarponea
 
Sastojci:
piškote
1/2 kg mascarponea
2 dcl slatkog vrhnja
šećer prema ukusu
1 staklenka kompota od višnja

Priprema:
Mascarpone izraditi sa šećerom i u to dodati istučeni šlag. Višnjama iscijediti sok i u to namakati piškote. Slagati red piškota, red kreme, red višnja, red kreme, red piškota i red kreme.
Dobro ohladiti u hladnjaku i poslužiti posipano kakaom.

1 komentar:

a Palate and a Passport kaže...

In Australia we serve this dessert in a glass and call it a truffle. The mixture of sponge, cream and fruits is define.