četvrtak, 2. lipnja 2011.

Torta Ferrero


Odlična torta puna okusa prženih lješnjaka.

Biskvit:
1 dcl  šećera
2 dcl oštrog brašna
2 dcl mekoga brašna
1 pecilni prašak
1 dcl kakaoa
2 jaja
2 dcl mlijeka
1 dcl ulja
2 žličice arome vanilije
1 dcl kljucale vode

Krema:
400g nutelle
500 g mascarponea
250 g poprzenih ljesnjaka

Priprema:
Za biskvit pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli. Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, a kad se sjedine, miksati 2 minute. Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama. Peći na 175 C cca 40-45 minuta (provjeriti čačkalicom).
Ohlađen biskvit prerezati na pola. 
Za kremu izmiksati mascarpone i nutellu. Pola lješnjaka samljeti, a pola isjeckati nožem na komadiće i umješati u kremu (pola šake isjeckanih lješnjaka ostaviti sa strane za posipanje torte).
Donju koru premazati polovicom kremom, preklopiti biskvitom i premazai ostatkom kreme. Tortu posuti sjeckanim lješnjacima.                                          
Dobro je ohladiti u frižideru.


Orginal recept.

Broj komentara: 7:

Jafi kaže...

Predivna poslASTICA :)

Κάθαρσις kaže...

S obzirom da obožavam Nuticu, ovo je za mene idealan kolač. Bilježim!

mignonne kaže...

Uz ovakav fini odabir namirnica, verujem da se ova tortica samo topi u ustima, mmmmm...;)))

Maja kaže...

Prava poslastica!! Izgleda mi preprepresočno :D

Mary kaže...

Hvala

What's for dessert? kaže...

Nema rođendana za koji ju nisam radila. Otkad sam ju prvi put napravila pred nekoliko godina, zarobila je srca svih koji su ju probali.

Andrea kaže...

Radila sam Ferrero tortu ali po malo drugačijem receptu, oduševljena sam tom kombinacijom tako da ću sigurno isprobati i ovu tvoju. Tvoja izgleda nedoljivo privlačno. :)