srijeda, 15. lipnja 2011.

Tiramisu



Radila sam ga nakon dužeg vremena i već sam zaboravila kako se svaki put oduševim ovim finim kremastim desertom.

Sastojci:
4 žumanjka
10 dkg šećera u prahu
1 vanili šećer
1/2 kg mascarponea
2,5 dcl vrhnja za šlag
30 piškota
mlijeko
instant kava ili jača turska
rum

Priprema:
Žumanjke umutiti sa šećerom, vanili šećerom i kuhati na pari dok se krema ne počne zgušnjavati (cca. 15 minuta). Ostaviti kremu da se ohladi. Za to vrijeme umutit vrhnje za šlag i dodati ga mascarponeu, a zatim dodati kremu od žumanjak i sve dobro promiješati.
Mlijeko malo zgrijati  i dodati mu instant kavu i malo ruma (ja to radim od oka sve zavisi koliko će mi piškote popiti tekućine).
Polovicu piškote namakati u pripremljenu tekućinu i slagati na pladanj, namazati sa pola kreme, zatim opet poslagati namočene piškote i na kraju krema.
Ohladiti u hladnjaku, najbolje preko noći.
Prije posluživanja posipati kakakom u prahu.




Broj komentara: 6:

J e l e n a kaže...

Ništa lepše nego Tiramisu leti. ja stavim Amareto u kombinaciju i to mi je šlag na torti!

Zondra Art kaže...

Odličan recept, obožavam Tiramisu!
Jako ti je lijep blog, imaš puno recepata i lijepih fotkica.

Puno pozdrava:)

Mary kaže...

*Jelena morat ću probati tu kombinaciju.
+Hvala ti Zondra Art

Elena kaže...

Buono il tiramisù, non smetterei mai di mangiarlo!

Mary kaže...

Grazie Elena

Maja kaže...

Potpisujem Jelenu! Divan Tiramisu, obožavam ga ljeti mada paše u svako godišnje doba, a Amaretto mu daje posebnu notu :)
Odlično izgleda!