srijeda, 29. lipnja 2011.

Popečci od ječma


Kad vam ostane ječma od ručka predlažem ove fine i hrskave popečke

Sastojci:
2 mrkve
kuhani ječam
sitne zobene pahuljice
sol
sezam

Priprema:
Kuhani ječam pomiješati sa namočenim i ocijeđenim sitnim zobenim pahuljicama i ribanom mrkvom dok se ne dobije kompaktna smjesa.
Posoliti po ukusu.
(Ja sve radim od oka tako da nemam točne mjere, glavno je da smjesa bude pogodna za oblikovanje).
Oblikovati popečke, te ih uvaljati u sezam i prepržiti na vrućem ulju sa jedne i druge strane dok ne porumene.
Poslužiti uz sezonsku salatu.

4 komentara:

Elena kaže...

Interessante, da provare l'orzo in cucina!

Κάθαρσις kaže...

Jako volim ovakva jela i sigurno ću probati! odlično.

Dzoli kaže...

Steta sto amlo ljudi jede jecam.On je spremljen ispravno tako ukusan>Svidja mi se tvoj recept ..a naslov (popecci)posebno:)

Mary kaže...

Hvala cure