Jedan fini složenac, nije da se baš reže lagano, ali zato je jako ukusan.
Sastojci:
40 dkg mljevenog mesa (junetina)
30 dkg kelja
60 dkg krumpira
2 glavice luka
5 žlica kiselog vrhnja
3 žlice brašna
2 jaja
ribani sir
ulje, sol,papar
Priprema:
Luk izrezati i prodinstati, dodati meso, posoliti ga i dinstati dok ne bude gotovo. Doljevati vode po potrebi.
Krumpir oguliti i izrezati na tanje kriške. Saviti u posoljenu vodu i skuhati do pola.
Kelj izrezati na trakice i prokuhati u slanoj vodi. Procjediti. U namašćenu tepsiju slagati krumpir, meso, kelj, krumpir i zatim sve preliti mješavinom jaja, brašna i kiselog vrhnja. Odozgo naribati topivi sir.
Peći u pećnici oko 30 minuta na 200 C, dok ne dobije lijepu koricu.
Primjedbe